Runa Friis Hansen

"Jeg stiller op som folketingskandidat. En del af min motivation er, at jeg mener at det er vigtigt, at der også er kandidater, der bor og lever i mindre byer med en virkelighed, som er en anden end i København. Jeg bor i Brønderslev på 8. år men jeg er født og opvokset i Skagen. Lige nu er jeg vikar i folketinget, jeg arbejder med sundhed/psykiatri, ældre og kultur. Det er et kæmpe privilegie at få lov til at arbejde fuld tid med politik og jeg håber at jeg kan få lov til det igen. Det er vigtigt for mig, at vi værner om demokratiet i Enhedslisten, det er en del af vores dna, at vores medlemmer og bevægelser inddrages i politikudviklingen.
Før jeg kom i Folketinget arbejdede jeg med psykisk sårbare ældre på et plejehjem i Brønderslev. Jeg er uddannet socialrådgiver og har været beskæftiget inden for både beskæftigelsesområdet og børne-unge- området.
Lige nu holder jeg selvfølgelig orlov fra byrådsarbejdet hvor jeg ellers har plads i beskæftigelsesudvalget samt kultur og fritidsudvalget. "

Hvad vil være dit første beslutningsforslag i folketingssalen, hvis du bliver valgt som et af Enhedslistens folketingsmedlemmer?

"Lige nu arbejder jeg på et beslutningsforslag som skal fjerne tolkegebyret. Det gør jeg fordi det er vigtigt i forhold til lighed i sundhed og fordi, at det i mange tilfælde hindrer den rette behandling.
Men hvis jeg forestiller mig at komme i folketinget og helt selv bestemme hvilket forslag jeg så ville stille, ville det omhandle offentlig transport uden for de større byer. Vi er simpelthen nødt til at sikre ordentlig adgang til offentlig transport, uanset hvor du bor - og meget gerne skattebetalt."

Følgende citat er fra Enhedslistens principprogram: “Som parti tager vi (derfor) ikke del i at spille forskellige grupper ud mod hinanden ved at indgå studehandler til fordel for en gruppe, men på bekostning af en anden, og vi arbejder for selv den mindste forbedring og imod selv de mindste forringelser.” Hvis du kommer til at repræsentere Enhedslisten i Folketinget, hvordan vil du så anvende dette princip i dit arbejde?

"Vores udgangspunkt skal altid være at vi arbejder for de mindste forbedringer og imod selv de mindste forringelser, det er en god rettesnor i det politiske arbejde og meget grundlæggende i vores fælles socialistiske mål om en mere lige og retfærdig verden. Vi skal samtidig have øje for de dilemmaer det giver, nogle gange må man overveje fordele og ulemper ved forhandlinger og forlig. Vi må dog altid holde hånden under dem der har allermest brug for os. "

Køn: Kvinde
Alder: 39
Afdeling: Brønderslev
Uddannelse: Socialrådgiver
Beskæftigelse: midlertidigt medlem af Folketinget
Fagforening: Dansk Socialrådgiverforening