Rosa Lund

Den nye politiske situation på Christiansborg, hvor flertalsregeringen fører klassekamp fra oven, og vores tilbagegang ved folketingsvalget, stiller nye krav til vores parti.
Jeg mener vi har et ansvar for at samle bevægelser og venstrefløjen til at være kritisk opposition til regeringen. Samtidig skal vi præsentere vores socialistiske løsninger, og vise at det er muligt at skabe en mere lige verden, hvor vi passer på vores klode. En sætning vi tit siger til hinanden er, at vi ikke bare skal flytte vælgere – vi skal flytte holdninger. Det er præcis det vi skal gøre nu!

Og vi har vist, at det kan lade sig gøre, når vi stiller krav og lægger pres i parlamentet, samtidig med vi deltager i at skabe aktivistisk bevægelse. Både samtykkeloven og klimaloven er eksempler på at vi kan rykke holdninger. Den næste tid skal vi vinde idékampen, så det bliver tydeligt, at vi adskiller os fra de andre partier som vi har tabt stemmer til. Det gælder både i den økonomiske politik, men i særlig grad også i udlændingepolitikken, hvor vi (for) længe har stået alene og insisteret på en retfærdig behandling af mennesker på flugt.

Vores røde politik skal gå hånd i hånd med klimapolitikken og med vores værdipolitik, og det skal altid skinne igennem, at vi står side om side med lønmodtagere og dem på bunden af vores samfund.
Alt det vil jeg gerne bidrage til som folketingskandidat.
Jeg er opdraget i elevbevægelsen og SUF. Privat bor jeg på Nørrebro, og elsker popmusik og strik

Køn: Kvinde
Alder: 36
Afdeling: Blågård
Uddannelse: Cand soc.jur
Beskæftigelse: Medlem af Folketinget
Fagforening: DJØF