Leila Stockmarr

Som forsker, aktivist og debattør har jeg i to årtier arbejdet med international solidaritet og fred, for et frit Palæstina, for at udstille og bekæmpe hykleriet i udenrigspolitik og for at fremme global klimaretfærdighed.

Freden i Europa er blevet brudt, og der er krig på vores kontinent. Vi står overfor stor menneskelig lidelse og en alvorlig trussel om langvarig krig og konflikt. Det er mere end nogensinde en bunden opgave for Enhedslisten at kæmpe for fred og menneskerettigheder nu og her. Samtidig skal vi være dem, der med kløgt tegner konturerne af en ny både global og europæisk sikkerhedsarkitektur, hvor oprustning og mere splittelse ikke forbliver de centrale svar. Jeg vil bidrage med refleksion og handling, som gør alternativer til oprustning og militarisme konkrete og troværdige også udenfor vores parti. Vi skal mobilisere fredsbevægelser og styrke alliancen med progressive oppositionskræfter og ikke mindst holde sammen på vores parti. Det har vi, og det har verden, brug for.

Vi skal samtidig føre global og national klimakamp som det 21. århundredes klassekamp. For verdens udsatte er klimakrisen allerede et ubærligt livsvilkår. Vi skal være mere markante i vores præsentation af en ideologisk funderet grøn socialisme for at oplyse vejen væk fra den fossile kapitalismes blindgyder. Vi skal ud af det forbandede nulsumsspil mellem rød og grøn. Derfor er jeg også gået aktivt ind i kommunalpolitik for at bidrage til konkret forandring. Jeg er 39 år og har en søn på 5 år.

Køn: Kvinde
Alder: 39
Afdeling: Indre By
Uddannelse: Ph.d. i globale studier
Beskæftigelse: politisk rådgiver
Fagforening: DJØF