Indlæser Begivenheder

Ni klasser fra udskolingen til en lokalpolitisk paneldebat

Varighed

2. november 10:00 – 2. november 11:30

Adresse
Tilmeld dig nu

Arne Würgler deltager.
Til de lokale partiforeninger i Gribskov kommune
I forbindelse med kommunevalget d. 16. november har Gilleleje bibliotek inviteret ni klasser fra udskolingen til en lokalpolitisk paneldebat i hallen på Gilbjergskolen.
Debatten skal tage udgangspunkt i elevernes tanker og ønsker for et godt ungeliv i deres lokalområde. Vi ved ikke hvad de vil lægge vægten på, men vi håber forløbet vil styrke elevernes viden om hvordan demokratiet fungerer.
Inden debatten får eleverne en introduktion til hvad man har indflydelse på som lokalpolitiker altså hvilke beslutninger man kan træffe og hvordan lokalpolitik fungerer. Kommunaldirektør Sascha Volmer Sørensen giver dette indblik og er derefter moderator under debatten.
Bibliotekerne er blevet opfordret til at bidrage med initiativer, der skal højne unges valgdeltagelse. Vi ved en af forhindringerne er, at unge ikke oplever at blive hørt og set i dansk politik. Hvis vi hermed kan indgyde dem modet til at deltage i en demokratisk debat, og at dagen munder ud i en god dialog, har vi opnået hvad vi planlægger.
I bliver inviteret til at lytte til de oplæg som klasserne kommer med, og vi håber I ud fra dette kan få nogle udbytterige timer for begge parter.
Vi håber i vil sende en kandidat fra Jeres parti til en dialogrunde med ungdommen i Gilleleje.
Forløbet foregår tirsdag d. 2. november fra kl. 10 til 11.30
 I stiller op til et panel, men modsat et normalt vælgermøde, lægger eleverne ud med deres tanker og ønsker, hvorefter I byder ind med Jeres respons.
Skolens lærere har vist stor interesse for forløbet, vi håber I alle stiller op til et anderledes valgmøde.
Under alle omstændigheder er det et godt perspektiv, at have for det kommende byråds arbejde.
Tilmelding til dagen sendes til
[email protected]
Med venlig hilsen
Tove Granild
Gribskov biblioteker