Socialistisk UngdomsFront

Socialistisk UngdomsFront er en landsdækkende organisation for unge, aktive socialister. Vi kæmper for en anden verden end den, vi har i dag.

SUF blev stiftet i påsken 2001 af organisationerne Rebel – Revolutionære Unge Socialister og Enhedslistens Ungdomsnetværk, der slog sig sammen med lokale netværk af socialistiske unge samt en del enkeltpersoner sammen under navnet Socialistisk UngdomsFront. Meningen med SUF var at danne en bred organisation for unge til venstre for SFU, som skulle være det sted, hvor revolutionære unge kunne organisere sig, blive klogere og kæmpe for socialisme og en bedre verden.

I dag lever en stor del af verdensbefolkningen stadig i fattigdom, skellet mellem rig og fattig øges, miljøet taber, økonomiske kriser skaber arbejdsløshed og desperate mennesker søger tilflugt i fremmedhad og nationalegoisme. Ingen hidtil sete samfundssystemer har kunne overvinde problemerne.

I SUF kæmper vi for en anden verden end den, vi har i dag. Vi vil et samfund, der bygger på solidaritet, frihed, demokrati og lige vilkår for alle. Et videnssamfund, hvor hensynet til menneske og miljø er sat i centrum og hvor fattigdom, krige og undertrykkelse hører fortiden til. I stedet skal der skabes et reelt demokratisk, socialt og økologisk samfund.

Vi ved at snak ikke altid er nok, hvis vi vil ændre verden. SUF er først og fremmest en aktivistisk organisation, og det betyder at vi engagerer os i kampen for bedre vilkår – i vores lokalområder, på vores uddannelser og på vores arbejdspladser. Vi har store ambitioner og et højt aktivitetsniveau, og derfor har vi altid brug for flere aktive – også for dig.

Vi har lokalgrupper over hele landet – både i de større byer og også nogle af de små. Hvis du beslutter dig for at gå med i SUF, vil du starte med at komme ind i en lokalgruppe. Du kommer til at arbejde sammen med andre unge aktivister, de fleste i alderen 15-25 år, som også mener at vores samfund skal laves om. Vi betragter os selv som en del af den samme politiske strømning som Enhedslisten, og derfor samarbejder vi meget med partiet i det daglige.

Hvis du er træt af bare at se på verdens elendighed, og synes at ”nogen burde egentlig gøre noget ved det” – så er SUF nok det helt rigtige sted for dig. Hvis du vil være med til at lave aktioner og demonstrationer, gå på gaden for at vise folk at der er nogen der kæmper for en anden verden – så er du jo næsten allerede SUF’er! Vi glæder os allerede så meget til at byde dig velkommen i vores rækker! 🙂