Rød-Grøn Ungdom

Vil du være med i kampen for en grønnere og mere retfærdig verden? I Rød-Grøn Ungdom er der plads til alle, uanset om du har været politisk aktiv i lang tid, eller om du er helt ny.

Rød-Grøn Ungdom blev stiftet d. 1. marts 2020 af 125 unge, der sammen krævede handling på klimaområdet, uddannelsespolitikken, ligestillingsområdet og meget mere. I dag er vi vokset til mange flere og der kommer flere unge til hver eneste dag.

Vi unge bliver tit mødt med mistro og holdninger til, om vi overhovedet bør blande os i den offentlige debat og at vi hellere burde passe vores skole og uddannelse. Vi får at vide, at vi bliver klogere når vi vokser op og får mere erfaring. Men det er ikke rigtigt. Det er os der går på skoler, hvor der ikke er nok lærere til at undervise os tilstrækkeligt. Det er os der går på uddannelser, hvor der i årtier er blevet sparet. Det er os der har fritidsjob, hvor der er dårlige arbejdsforhold og det er os der skal leve med klimaforandringerne i fremtiden. Derfor er det os der skal stå sammen og arbejde for, at vi får den fremtid som vi ønsker.

Ulighed, klimaforandringer, krig og undertrykkelse er ikke en naturlov. Den måde, vi har indrettet vores samfund på, er derimod et politisk valg. Og heldigvis kan vi lave politikken om, hvis vi er mange nok, der vil det. Det gælder fra stort til småt. Når vi blandt vennerne sætter ord på det, der kan være svært. Når vi i klassen samler ind, så alle kan komme med på lejrtur. Eller når vi sammen med millioner af mennesker på tværs af kloden kræver klimahandling. Når vi handler i fællesskab, kan vi forandre verden.

Vi ønsker en fremtid hvor vores børn ikke har hørt om menneskeskabte klimaforandringer udover det, de har læst i historiebøgerne. Derfor skal vi stå sammen og lægge pres på politikerne, så klimaforandringer ikke kun er noget de snakker om, men noget de handler på. Det seneste folketingsvalg er et klart bevis på, at vi kan flytte bjerge når vi står sammen og kræver handling. Det er en kæmpe sejr. Men vi skal ikke læne os tilbage. Der mangler stadig den nødvendige politiske vilje til at hæve ambitionsniveauet og omsætte løfter til konkret handling, der skal sikre en bæredygtig klode til de kommende generationer.

Vi ønsker en fremtid hvor alle bliver behandlet lige, uanset køn, etnicitet, krop, religion eller seksualitet, derfor er vi feminister. Det gælder i gadebilledet, på arbejdspladsen, i vores uddannelsessystem, i hjemmet og i vores retssystem. For os handler feminisme om at se og gøre op med forskellige undertrykkelsessystemer og sikre alle mulighed for at udnytte deres potentiale. Det handler helt simpelt om frihed til at definere sig selv. En sådan frihed kræver anerkendelse og respekt. Det kræver også̊ et mod til at gøre op med normer, der kan virke fastlåste.

Når vi står sammen, kan vi forandre og jo flere vi er, des større pres kan vi ligge på politikerne. Det kunne vi se, da den nye samtykkelov blev vedtaget efter årelangt pres. Det kunne også ses da klimaministeren gav under for presset, og besluttede at stoppe den 8. udbudsrunde og dermed stoppe for nye olieboringer i fremtiden. Alt er muligt når vi står sammen og vi har mange flere kampe der skal vindes.

Vi unge er fremtiden, og vi kan skabe forandringer, når vi står sammen og kræver, at der bliver lyttet til os.