Vi er socialister!

Socialistisk UngdomsFront er en landsdækkende organisation for unge, aktive socialister. Vi kæmper for en anden verden end den, vi har i dag. Krig, arbejdsløshed, forurening, fattigdom og sult er symptomerne af en syg verden. Det kapitalistiske system, hvor det er markedet og ikke fornuften der bestemmer, er ikke godt for os mennesker. Det er rige direktører og magtfulde storaktionærer, der styrer samfundets økonomi. Det er de få, der bestemmer over de mange. Pengemænd og smarte politikere tager beslutninger hen over hovedet på folk, og med spindoktorer, snedige mediestrategier og løgne forsøger mange politikerne at skabe et indtryk af at de tjener befolkningen. Men lige meget om de kalder sig liberalister eller socialdemokrater, så tjener politikerne først og fremmest markedet og de riges interesser. Det er ikke ”folket” der har magten i dag. Almindelige mennesker er kun interessante, når de skal bruges som stemmekvæg eller storforbrugere, eller når erhvervslivet har brug for deres arbejdskraft.

Vi er klimaaktivister!

Vi vil ikke acceptere flere halve løsninger og flere klimaløgne. Spørgsmålet er ikke om vi har råd til at stoppe klimaforandringerne – Spørgsmålet er om vi har råd til at lade være! Vi står fanget midt i en af vores generations største udfordringer. I sommeren 2019 stod klimaet øverst på dagsordenen til folketingsvalget og valget blev døbt et “klimavalg”. Der opstod konkurrence om hvilket parti var grønnest. Der blev aftalt at man vil vedtage en bindende klimalov og Danmark forpligtede sig til 70% CO²-reduktion inden 2030. Regeringen har for længe i det væsentlige benægtet alvoren af klimaforandringer. Retorisk indrømmer de selvfølgelig, at det er ægte, og at de er meget bekymrede. Men sådan opfører de sig ikke. I Socialistisk UngdomsFront er vi trætte af tomme ord og falske løfter. Vi har ventet ALT for længe på at politikerne sætter handling bag deres ord. Derfor bliver vi nødt til at vise dem at vi ikke accepterer, at de bare sidder på Christiansborg og triller tommelfingre med deres gode løn, mens verden brænder. Vi skal alle sammen bidrage med at skabe forandring i vores egen hverdag. Men ansvaret er ikke vores som individer. Ansvaret er fælles og ligger først og fremmest hos politikerne. Kæmpe virksomheder, som har udnyttet jorden for profitmaksimering er en konsekvens af kapitalismen. Kapitalisme er ikke en bæredygtig løsning. I Socialistisk UngdomsFront bakker vi op om organisationer som NOAH, Extinction Rebellion og Den Grønne Studenterbevægelse i kampen for en bæredygtig verden. Vi går på gaden og demonstrerer. Klimaet skal forrest, og det skal ske med en massiv omstilling af samfundet. Og det skal ske i dag – ikke i morgen.

Vi er revolutionære!

Vi mener at der er brug for en socialistisk revolution. Vi vil fjerne de riges privilegier og magt – vælte kapitalismen – for at skabe et socialistisk demokrati, hvor det er folk ”på gulvet”, der styrer samfundet. Almindelige mennesker, du og jeg, skal bestemme over vores eget liv. Sådan en revolution kan gennemføres, hvis flertallet går ud og kræver magt over den hverdag og den verden, som vi har været med til at skabe.

Vi er aktivister – vil du være med?

Vi ved, at snak ikke er nok, hvis vi vil ændre verdenen. SUF er først og fremmest en aktivistisk organisation, og det betyder at vi engagerer os i kampen for bedre vilkår – i vores lokalområder, på vores uddannelser og på vores arbejdspladser. Vi har store ambitioner og et højt aktivitetsniveau, og derfor har vi altid brug for flere aktive – også for dig. Vi har lokalgrupper over hele landet – både i de større byer og også nogle af de små. Hvis du beslutter dig for at gå med i SUF, vil du komme ind i en lokalgruppe. Du kommer til at arbejde sammen med andre unge aktivister, de fleste i alderen 15-25 år, som også mener at vores samfund skal laves om. Vi betragter os selv som en del af den samme politiske strømning som Enhedslisten, og derfor samarbejder vi meget med dem i det daglige.

Gør noget!

Hvis du er træt af bare at se på verdens elendighed, og synes at ”nogen burde egentlig gøre noget ved det” – så er SUF det helt rette for dig. Hvis du vil være med til at lave aktioner og demonstrationer, gå på gaden for at vise folk at der er nogen der kæmper for en anden verden – så er du jo næsten allerede SUF’er!

Meld dig ind, vi glæder os til at møde dig!

SAMMEN HAR VI EN VERDEN AT VINDE!