Onlinedebat på avisernes hjemmesider

Tonen i online debatter kan være hård, og det er næppe her, man omvender flest politiske modstandere. Men kan være et godt sted at finpudse og videregive gode argumenter til andre, som man i forvejen er nogenlunde enige med.

Det er klogt ikke at lade sig smitte af online-tendensen til personlige tilsvininger. Det omvender ingen.

De store debatsider:

DR online: Danmarks mest besøge hjemmeside er DR.dk. Debatterne finder sted på de enkelte programmers undersider og knyttet til udvalgte nyheder med en “læserne mener”-vinkel.

Politiken: Debatten er heftigst omkring Politikens blogs og artikler med en “læserne mener”-vinkel. Her er det vigtigt at gøre indlægget kort og præcist, meget gerne med konkrete eksempler.

Information: Stort set alt kan kommenteres, når man er oprettet som bruger. Indlæggene må gerne være længere og højpandede, bare fakta er i orden.

Ekstrabladet: Som bruger af forummet Nationen kan man kommentere det meste. Tonen kan være meget hård. Indlæggene bør være korte og letforståelige.

Kristeligt Dagblad: Som udgangspunkt kan man kommentere på avisens debat-sektion, hvor man kan oprette sig som bruger. Indlæggene er relativt lange med udgangspunkt i læserens eget liv. Konkrete og personlige eksempler er en fordel.

BT: Læseren indspark er koncentreret i avisens debatsektion, dens ledere og diverse blogs – igen er det en god idé at være oprettet som bruger. Indlæg bør være korte, letforståelige, gerne med eksempler og fakta.

Jyllands Posten: Debatten blandt online-brugere er koncentreret om bloggerne og artikler med en “læserne mener”-vinkel. Tonen kan være hård, og indlæg skal helst være korte og præcise.

Berlingske: Debatten er koncentreret om bloggerne og artikler med en “læserne mener”-vinkel. Indlæggene skal helst være korte og præcise.