Sabrina Louise Christiansen

Hvis der er noget Corona-pandemien, har vist os, er det uligheden i vores samfund.
Mette Frederiksens påstand om, at vi alle er i samme båd, er helt forkert. For ikke blot kan de mere velhavende stå til og se, hvordan de svageste i vores samfund og lavtlønnede blot bliver mere og mere udsat. Men pandemien har også givet højrefløjens voldsomme racisme mulighed for at rase endnu mere igennem, som nu skaber en endnu større ’dem-og-os’-profil.
Pandemien har ikke blot været med til at forstærket uligheden mellem rig og fattig, men den har skabt et endnu større skæld mellem at være dansker og dansker af anden etnisk baggrund. Dette er ikke en ny problemstilling, men pandemien har forstærket de allerede eksisterende problemer.
Vi skal gøre op med både den sociale ulighed, såvel som den race- og religionsopdeling, vi i stigende grad ser i vores samfund, både i Danmark, såvel som i det globale samfund. Danmark skal vise solidaritet med alle vores borgere, præcis som vi skal vise solidaritet med hele verdens befolkning.
Som menneskerettighedsstuderende søger og kæmper jeg for retfærdighed i vores verden. En social retfærdighed, klimaretfærdighed, og ikke mindst menneskelig retfærdighed, noget som alt sammen går hånd i hånd.

Køn: Kvinde
Alder: 25
Afdeling: Østerbro
Uddannelse: Menneskerettigheder
Beskæftigelse: Studerende
Fagforening: DM