Rune Lund

Med forståelsespapiret, klimalov og med to finanslove, der er bedre end, hvad vi har set i 10 år, og begge med massive aftryk fra Enhedslisten, er der efter valget i juni 2019 muligheder for at skabe positive forandringer. Vi har også under corona-epidemien set et reelt nybrud i krisepolitikken, hvor Danmark denne gang, i modsætning til sparepolitikken efter den sidste finanskrise for ca. 10 år siden, investerer os ud af krisen med investeringer i velfærd og grøn omstilling.
Vi skal arbejde for, at den politiske retning fastholdes og styrkes, hvor der er fremskridt. Samtidig skal vi være hårde i vores kritik af regeringen ift. den meningsløse udlændingepolitik, manglende klimaambitioner og ift. regeringens manglende lyst og evne til for alvor at tage et opgør med den stigende ulighed, vi har set.

Vi skal balancere mellem at levere konkrete politiske resultater og samtidig vise, at vi kunne få gennemført endnu mere solidarisk, lighedsskabende og grøn politik, hvis Enhedslisten havde endnu mere at skulle have sagt.

Ved næste folketingsvalg skal det gerne stå helt klart for befolkningen, at vi er dem, der bekæmper ulighed mest indædt, kæmper for at styrke velfærden og for at sende regningen til dem, der i årevis har fået skatterabatter, nemlig de rigeste. At vi er dem, der står forrest i kampen for den grønne omstilling. Og at vi leverer konkrete resultater uden at sælge ud af principperne.

Jeg er gift med Marianne, og vi har tre børn, der hedder Asbjørn, Magne og Nanna

Køn: Mand
Alder: 44
Afdeling: Brønshøj-Husum
Uddannelse: Cand.Scient.Pol
Beskæftigelse: Medlem af Folketinget
Fagforening: DJØF