Rasmus Vestergaard Madsen

Pandemien har trukket tænder ud og krævet stor tålmodighed fra de fleste af os - men særligt fra dem der i forvejen er udsatte. Vi er tydeligvis ikke alle i samme båd. Coronakrisen har en gang for alle lært os, hvor vigtigt velfærdssamfundet er, men også hvor utilstrækkeligt sikkerhedsnettet er.
Samtidig har det seneste år vist os, hvor hurtigt vi kan handle, når den politiske vilje er tilstede. Det er den selv samme hastighed, som vi skal kræve for at nå i mål med at sænke CO2-udledningerne og redde biodiversiteten.
Derfor skal vi kaste alle vores kræfter ind i den ideologiske kamp om genopretningen af dansk økonomi. Vi skal vise danskerne, at klimapolitik og fordelingspolitik hænger uløseligt sammen, og at vi kun kan skabe en retfærdig og bæredygtig samfund gennem grundlæggende forandringer af den måde rigdomme og ressourcer fordeles på.
Med kravet om en solidarisk og retfærdig grøn genopretning skal vi bygge bro mellem fagbevægelsen og de grønne. Og vi skal fortsat levere konkrete, venstreorienterede udspil, der viser kimen til socialisme, og som kan gennemføres nu og her: gratis tandpleje til alle, en grøn jordreform af landbruget, 30-timers arbejdsuge og meget mere. Det er dét, der gør os til venstrefløj i egen ret.
Jeg er aarhusianer, uddannet økologisk landmand og socialpædagog, og indtil jeg blev kaldt i Folketinget som stedfortræder, arbejdede jeg på en døgninstitution for tilknytningsforstyrrede børn og som husbondafløser hos to økologiske landmænd.

Køn: Mand
Alder: 29
Afdeling: Ydre Nørrebro
Uddannelse: Økologisk landmand og socialpædagog
Beskæftigelse: Stedfortrædende folketingsmedlem
Fagforening: 3F og SL