Mathilde Vinther

Utrygheden siver ind under dørsprækkerne i mange hjem. Et utal af mennesker har mistet arbejdet. Familier i smittefare trues af tvangsflytninger. Børn med spinkle håb for fremtiden skubbes tæt på kanten. Imens formuerne fortættes på de tykkeste bankbøger, og de rigeste hytter deres egne minkskind, forværres fremtidsudsigterne for mine kommende folkeskoleelever. Udsigter, der i alt for høj grad afgøres af, hvor mange ressourcer forældrene kan stoppe i skoletasken, og hvor mange teknologiske klima-hovsa-løsninger, regeringen regner med, falder ned fra himlen. Utryghedsskabende levebrødspolitikere sælger sig selv som folkelige, imens de øger uligheden mellem top og bund og land og by - og lykkes med årtiers største afledningsmanøvre ved at pege på minoritetsetniske medborgere som kilden til problemerne.
I Enhedslisten har vi løsningerne på de reelle problemer. Økonomien skal under demokratisk styring; vi skal skabe et grundlæggende opgør med kapitalismen. Det kræver, at vi indgyder håb og tro hos endnu flere på, at grøn og retfærdig forandring er mulig - at vi bygger magt med mennesker, der i dag er sat udenfor indflydelse for at forandre samfundet i fællesskab.
Det har jeg kæmpet for, siden jeg for ti år siden var med til at starte SUF Skanderborg. Både som forkvinde for landets gymnasieelever, i fagbevægelsen, flygtningebevægelsen og i mit lokalsamfund, hvor vi går dør til dør og organiserer mennesker. Jeg håber på at få lov til at fortsætte kampen som kandidat for Enhedsliste

Køn: Kvinde
Alder: 27
Afdeling: Indre Nørrebro- Den Røde Firkant
Uddannelse: Lærerstuderende
Beskæftigelse: Studentermedarbejder i HK
Fagforening: DLF