Maria Temponeras

Økosocialisme eller barbari?
Kapitalismen er barbarisk. Klimakatastrofen er en realitet, og systemomvæltning er nødvendig, hvis vi skal undgå at de kommende fødevarekriser, pandemier, konflikter og folkevandringer resulterer i hungerkatastrofer og folkedrab i storskala.
Feministisk økosocialisme er vores bud på en samfundsform, hvor vi producerer nok til at dække alle menneskers behov, men ikke mere end klimaet og økosystemerne kan bære. En demokratisk doughnutøkonomi og et opgør med patriarkatet og alle andre hierarkiske magtstrukturer, der holder mennesker nede. Det kræver at vi river ned, men også at vi bygger op. Vi skal opbygge og styrke de solidariske små og store fællesskaber, som står udenfor og udfordrer den kapitalistiske logik og økonomi.
Også i Enhedslisten skal vi hele tiden bekæmpe hierarkier og udvikle vores demokratiske praksis. Et mandat i byrådet er afdelingens, det tilhører ikke den enkelte person. Vi skal tage beslutninger lokalt i samarbejde med græsrødder og de mennesker, beslutningerne vedrører. Vores folk i folketinget skal ikke blive en magtfaktor i sig selv, men repræsentere hele partiet: arbejde tæt sammen hovedbestyrelsen, lokalafdelingerne og partiets udvalg og netværk.
Mange år som græsrodsorganisator, afdelingsaktiv, kontaktperson, byrådsmedlem og aktiv i miljøudvalget, kvinde+ netværket og i opbygningen af klimaaktivnetværket, har givet mig viden, erfaringer og kontakter, som jeg vil bringe med ind i folketingsgruppen, hvis jeg bliver valgt.

Køn: Kvinde
Alder: 49
Afdeling: Skanderborg
Uddannelse: Biolog og lærer
Beskæftigelse: Biolog
Fagforening: IDA