Hans Jørgen Vad

Folketingsgruppen skal tilbage til medlemmerne.
Det er et tema, som jeg har forfulgt i tidligere opstillingstekster, men det er blevet endnu mere påkrævet siden forrige årsmøde. På trods af en lang række gode Palæstina-vedtagelser har folketingsgruppen været alt for tavs om dette emne. Og direkte i modstrid med årsmødet bakkede FTG op om en antisemitismeaftale, som ligestiller antisemitisme med antizionisme. Det skete både på trods af en voldsom medlemskritik, men endnu vær-re: På trods af, at årsmødet vedtog, at EL er et antizionistisk parti.
Om min personlige baggrund har jeg gennem de sidste tyve år har været engageret i Pa-læstina-solidaritet, antiracistisk arbejde og senest i Almen Modstands kamp mod ghettolo-ven. Her er det kun alt for symptomatisk, at HB den 2. februar afviste en opfordring om, at EL på hjemmesiden skal vise sin støtte, når en foreløbig afgørelse kommer fra EU-Domstolen den 13. februar.
Jeg har i mange år både siddet i hovedbestyrelsen og lokalbestyrelser i Århus.

Hvordan ser du Enhedslistens politiske rolle som parti i Folketinget? I hvor høj grad er vi protest parti og i hvor høj grad et parlamentarisk indflydelsesparti?
- ikke besvaret

Hvilken enkeltstående politisk sag synes du er vigtigst at gå til valg på for Enhedslisten?
“Selve spørgsmålet lægger op til en falsk modsætning.
For det er helt foreneligt at protestere og få parlamentarisk indflydelse. Under Sydafrika-boykotten blev der råbt op fra slut-70´erne før det blev vedtaget i Folketinget i 1986.
Misforståelsen kommer af at forveksle forligsdeltagelse med 'indflydelse'. Det giver ikke mening at stemme for privat affaldshåndtering, ligestilling af antisemitisme og antizionis-me, stigende karakterkrav i uddannelsesforliget – og derefter kalde det for 'indflydelse'.”

Køn: Mand
Alder: 69
Afdeling: Aarhus Vest
Uddannelse: Cand.mag.
Beskæftigelse: Pesnionist
Fagforening: FGL