Bruno Jerup

Enhedslisten skal udvikle sin selvbevidsthed, som talerør og som organisator for venstrefløjen. Vi har i dag en reel mulighed for at blive det store venstrefløjsparti i Danmark, og det skal vi, efter min mening, gå målrettet gå efter. Vi skal sætte en ny dagsorden, den kommer ikke af sig selv.
Klimabevægelsen, velfærdsbevægelsen var med til, at sætte dagsorden under valget i 2019. Enhedslistens påstand om, at det der sker ude i befolkningen er en vigtig faktor blev demonstreret på forbilledlig vis.
Efter valget i 2019 fik Enhedslisten et forståelsespapir, som vi lagde til grund for at støtte dannelsen af den socialdemokratiske mindretalsregering. Den beslutning støttede og støtter jeg.
Forståelsespapirer rummer mange gode, men ikke konkrete forslag. Det er vores opgave, at følge disse forslag til dørs. Vi skal benytte det der sker ude i befolkningen og i bevægelserne til, at presse på. Tingene bliver ikke bedre end det pres vi kan skabe. Vi skal udfordre dette papir, hvor skal vi hen? Vores stående udfordring er at regeringen ikke har leveret på klima til vores forventninger. Den har heller ikke leveret på ulighedsdagsordenen.
Jeg har været med fra partiets start og var også en del af den første folketingsgruppe som Enhedslisten fik valgt i 1994. Jeg har været vikar i folketinget flere gange. Jeg sidder i regionrådet på Sjælland, hvor jeg er gruppeformand. Jeg er pt. også medlem af folketinget indtil udgangen af marts 2021.
Jeg støtter partiets forsigtige linje i Coronakrig

Køn: Mand
Alder: 63
Afdeling: Næstved
Uddannelse: Universitetsuddannelse: Cand. Scient.
Beskæftigelse: Gymnasielærer
Fagforening: GL