Boye Jepsen

Jeg er 64 år, gift, 3 børn og på efterløn. Jeg har en uddannelsesmæssig baggrund som geolog, cand. scient. Har tilbragt min erhvervsaktive karriere med 34 år i erhvervslivet heraf størstedelen af tiden som iværksætter med egen virksomhed indenfor cementområdet.
Har tidligere (i 2020) været medlem af Alternativet og her som folketingskandidat for Alternativet Nordjylland i en kort periode. Jeg bor i Aalborg.
Nogle vil måske mene, at det i kraft af min alder er for sent at debutere i Folketinget. Sådan ser jeg i sagens natur ikke på det. Jeg har masser af energi, inspiration og visioner. Jeg kigger til Bernie Sanders i USA og konstaterer, at jeg har mindst 12 – 15 år i mig til at bidrage politisk til forandring, som kan gøre både Danmark og Verden til et bedre sted.
Jeg brænder for kampen mod ulighed og for international solidaritet med klodens fattigste og mest pressede befolkninger.
Ulighed er i min opfattelse årsag til størstedelen af de kriser og konflikter, som vi står med. Måske i realiteten dem alle. Også klimakrisen kan i et vist omfang tilskrives den globale ulighed.
Som folketingskandidat vil jeg kæmpe for Enhedslistens politik i samfundet bredt og også i international sammenhæng. Det er helt afgørende, at vi kigger ud over Danmarks grænser og ikke kører den ”Denmark First” – tilgang, som Mette Frederiksen har skruet sig ned i.
Som folketingspolitiker vil jeg særligt interesse mig for skattepolitik, forsvarspolitik og udenrigspolitik.

Køn: Mand
Alder: 64
Afdeling: Aalborg
Uddannelse: Geolog, cand. scient.
Beskæftigelse: Efterløn
Fagforening: -