Anne Hegelund

Jeg bor i Gellerupparken og har været Århus Vests kandidat til folketinget to gange i træk. Sidst lavede jeg valgkamp i hele Østjylland, hvor jeg nu er en af spidskandidaterne. Det kunne jeg godt tænke mig at blive ved med at være.
Enhedslisten skal stå fuldstændig i modsætning til højrefløjens kulsorte, fremmedfjendske og velfærdsafviklende politik. Samtidig skal vi være et tydeligt alternativ til socialdemokratiets DF wannabe strategi og blå økonomiske tendenser, og til SF’s principløse medløberi. Vi skal sige fra overfor statsracismen og den umenneskelige flygtningepolitik. Tage kampen op mod fattigdom, og nedrivning/udsalg af vores almene boliger. Stå i vejen for Baltic Pipe, kattegatbroen og resten af regeringens klimahykleri.
Vi skal sprede vores visioner om, hvordan man kan dele arbejdet og ressourcerne, så ingen behøver at gå stressede i seng eller mangle noget at stå op til. Så alle kan leve et godt og værdigt liv, uden at det går ud over kloden. Vi skal kæde de røde og grønne kampe sammen. Så vi kan få sat en stopper for kapitalismens evige jagt på profit og rovdrift på planeten. Og vi skal støtte oprør mod undertrykkelse i alle dens forskellige former over hele jorden.
Jeg har været fredsvagt i Palæstina og medmenneskesmugler herhjemme. Jeg er fagligt aktiv og klimaaktivist. Feminisme er noget jeg gør og så laver jeg Almen Modstand. Så jeg skal nok lytte til bevægelserne. Men vi skal også turde komme med mere radikale krav end de gør, hvis vi vil forandre verden

Køn: Kvinde
Alder: 32
Afdeling: Århus Vest
Uddannelse: Socialrådgiver
Beskæftigelse: Socialvagten i Århus Kommune
Fagforening: Dansk Socialrådgiverforening