Hilsen til landsmødet i Folkebevægelsen mod EU

Enhedslisten er kollektivt medlem af Folkebevægelsen mod EU og vi har altid været nære samarbejdspartnere. Det vil vi også være frem til EU parlamentsvalget 22-25. maj. Enhedslisten har således besluttet ikke selv at stille op til EU parlamentet. Men i stedet vil medlemmer af Enhedslisten stille op som kandidater på Folkebevægelsens liste.

Vi opfordrer alle vores vælgere til at stemme på Folkebevægelsen og alle vores medlemmer til at føre aktiv valgkamp for Folkebevægelsen.

Som grønt og socialistisk parti er vi imod EU’s projekt og har set, hvordan det har skadet befolkninger og miljø i og udenfor EU.

Vi glæder os over den aktive rolle Folkebevægelsen har spillet i alle årene for at fremme og give den folkelige modstand stemme i Danmark. I dag ser vi at modstanden er større end nogensinde, og ikke bare i Danmark.

I alle de lande der er medlem af EU vokser den folkelige skepsis overfor det Eurokratiske projekt. Også i lande uden for EU som f.eks. Norge, vokser skepsissen og modstanden mod den politik EU fører.

EU tilriver sig suverænitet – beslutningsret – over større og større dele af samfundslivet, baseret på traktater der ikke er demokratisk funderet. Man vil ikke spørge folkene gennem folkeafstemninger, for Eurokraterne ved godt der ikke er opbakning til deres projekt.

Der er bred og velbegrundet skepsis overfor den fælles valuta og Den Europæiske Centralbanks liberalistiske linje, der er udenfor enhver demokratisk kontrol. Der er stærk skepsis overfor EU’s vedvarende indgreb i store og små dele af livet.

Den folkelige modstand mod EU giver et stærkt grundlag for at vi kan få et godt valg, når vi går ud og fører kampagne for liste N til næste EU-parlamentsvalg.

Lad os ønske hinanden en god valgkamp. Hav et godt landsmøde.

Enhedslistens Hovedbestyrelse, 5. okt. 2013