Indlæser Begivenheder

Medlemsmøde om energi-øen på land kaldet ”Viborg Go Green” ved Tjele Langsø

Varighed

2. februar 19:00 – 2. februar 21:00

Adresse
Tilmeld dig nu

Firmaet BioCirc har ansøgt Viborg Kommune om lov til at placere en meget stor energipark ved Tjele Langsø. Den skal indeholde ca. 750 ha solceller, 15 vindmøller på 180 m, biogasanlæg, brintproduktion pyrolyse, P2X, græsprotein- og halmfabrik. Anlægget vil få stor betydning for kommunen og Aksel har brugt mange timer på at forstå projektet og analysere dets betydning for kommunen, landbruget, ejerskab til jorden og energiproduktion, den grønne omstilling og lokalbefolkningen. Samtidig kommer Maria Temponeras på mødet med et indlæg om, hvordan anlægget kan ses i forhold til visionerne i Enhedslistens grønne delprogram. Kom til medlemsmøde for at høre mere, stille spørgsmål og debattere hvad vi skal mene om det i Enhedslisten Viborg.
Mødet finder sted d. 2. februar kl. 19-21 på Viborg Bibliotek i mødelokale 3, (indgang fra Vestergade lige overfor Netto).
Det er en fordel at have læst lidt om projektet inden mødet, da det er et komplekst projekt. Vedhæftet er de to bedste beskrivende artikler fra dagspressen. Hvis man ønsker at læse mere, så er her et link til forvaltningens beskrivelse af projektet, hvor BioCircs ansøgning er tilgængelig som et bilag nederst (https://viborg.dk/demokrati-og-indflydelse/dagsordener-og-referater/byraadet/2022-12-14-17-00-2578/#9-igangstning-af-planlgning-for-energipark-ved-tjele). Dertil er det også spændende at læse det grønne delprogram, når vi skal diskutere grøn omstilling (https://enhedslisten.dk/programmer/delprogram-det-groenne-program).
Tilmelding foregår til Liz.
De bedste hilsner
Liz og Aksel