Indlæser Begivenheder

Debatmøde: Grøn, grønnere, Aalborg Kommune

Varighed

1. juni 19:00 – 1. juni 21:00

Adresse
Tilmeld dig nu

Debatmøde: Grøn, grønnere, Aalborg Kommune
Tirsdag d. 1. juni kl. 19.00 holder Enhedslisten Aalborg debatmøde om klima, miljø, natur og biodiversitet under overskriften “Grøn, grønnere, Aalborg Kommune”. 
Vi har som oplæg til mødet lavet et forslag til, hvordan Aalborg bliver grønnere og vi vil gerne have jeres input og forslag til, hvordan det kan gøres. Forslaget kan læses på vores her: “Oplæg til møde d. 1. juni om klima, miljø og natur”
Vi foreslår, at det økologiske råderum skal sikres. Det betyder, at:
– Der ikke må bruges flere ressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal, så vidt muligt, indgå i lukkede kredsløb, hvor de genbruges og Ikke går til spilder.
– Vandets kredsløb skal genoprettes og beskyttes.
– Affaldsmængden skal reduceres og ressourcerne i affaldet udnyttes.
– Aalborg Kommune støtter en økologisk og klimamæssig bæredygtig omstilling af produktionen.
– Aalborg Kommune medvirker til, at Paris-aftalens målsætning om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader celsius kan opfyldes. Aalborg Kommunes klimabudgetter og klimahandlingsplaner skal baseres på denne målsætning med konkrete handlinger og mål, som der følges op på.
– Bæredygtighed skal gennemsyre alt nybyggeri og alle renoveringer
– Der skal etableres mere bynær natur og at den eksisterende skal beskyttes. Der skal etableres flere grønne oaser i byrummene
– 95 procent af al mad i de kommunale køkkener skal være økologisk i 2025
– Der opstilles konkrete mål og handlinger for at øge biodiversiteten.
– Der etableres mere skov og mere natur. Der skal sikres støtte sammenhængende naturområder og grønne korridorer både bynært og i landdistrikterne.
– De kommunalt ejede landbrugsarealer skal omlægges til natur og være med til at øge biodiversiteten.
– Der skal etableres flere bynære parker og grønne områder og de eksisterende skal beskyttes. Fjordmarken, Kildeparken og Mølleparken skal fredes og Karolinelund sikres som borgernes park med adgang og muligheder for alle.
– Borgerne skal sikres god og nem adgang til rekreative arealer og naturen – samtidig med at naturen beskyttes effektivt i særligt sårbare områder.
Mødet holdes i Medborgerhuset, Rendsburggade 2, Aalborg. Pga. corona restriktioner er der tilmelding til mødet. Du skal tilmelde dig til Rasmus på [email protected] 
Det er også muligt at deltage via zoom. Hvis det ønskes skal du tilmelde dig via linket her: 
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZcodeGvqDsvE90flv183FjAjpDyACTbcgE0
Når du er tilmeldt får du tilsendt et link