Enhedslistens fremgang skal bruges på klima og velfærd

Efter god fremgang ved byråds-valget i Aarhus, fra to til tre mandater, er Enhedslisten med i konstitueringen i byrådets største blok på i alt 20 mandater, sammen med S, SF og R. Fremgangen skal især bruges på at skabe forbedringer på områderne klima og velfærd, sådan som vi har lovet i valgkampen.

Pressemeddelelse, 17.11.2021, Enhedslisten i Aarhus Byråd

Enhedslisten har ved konstitueringen fået følgende poster:

  • Forperson i Teknisk Udvalg
  • Næstforperson i Børn- og Ungeudvalget
  • En plads i Magistraten
  • En plads i Bæredygtighedsudvalget
  • Yderligere fire udvalgsposter
  • Næstforperson i Aarhus Vand

”Vi har prioriteret klima og velfærd, og vi er glade for, at vi i det nye byråd har fået nogle poster, hvor vi kan få indflydelse på de områder,” siger Laura Bryhl, spidskandidat for Enhedslisten.

Enhedslistens mærkesager i valgkampen har været klima, velfærd, borgerinddragelse, byudvikling og lighed. Dem vil den nye 3-mands byrådsgruppe arbejde med i det nye byråd med forøget styrke.

”Man kan altid ønske sig at få mere, men vi er meget glade for vores valgresultat, hvor vi er gået frem med ét mandat. Vi har med vores mærkesager ramt meget præcist ned i, hvad der er vigtigt for aarhusianerne. Og med de poster, vi nu har fået, kan vi koncentrere os om at skabe mærkbare forbedringer,” siger Laura Bryhl.

Enhedslisten fik 19.000 stemmer i Aarhus, hvilket er en fremgang på 5.433 stemmer, fra 7,2 pct. af stemmerne ved byråds-valget i 2017 til nu 9,9 pct. af stemmerne i Aarhus.

Læs hele historien HER